Общо 26 млади хора от ромски произход, които изучават медицински

...
Общо 26 млади хора от ромски произход, които изучават медицински
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за стипендии на млади роми, които изучават медицински специалности

Общо 26 младежи от ромски генезис, които учат медицински специалности в български висши учебни заведения, ще получат стипендии за образователната 2023/2024 година, като изборът ще се стане явен след конкурс, оповестиха от Фонд „ Активни жители “. Организацията обезпечава средствата по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 година, с финансиране от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Предвиденият бюджет за стипендиите за тази образователна година е в размер на 93 000 евро и е ориентиран за подкрепяне на млади роми, които следват медицина, фармация, стоматология, публично здраве и здравни грижи. От програмата на фонда прецизират, че годишният размер на стипендията е сред 2350 и 3700 евро и се дефинира според от изучаваната компетентност.

Кандидатите би трябвало да са записани в степените професионален бакалавър, бакалавър, магистър или да са зачислени като докторанти в акредитирано висше учебно заведение в България. Те би трябвало намерено да декларират принадлежността си към ромската общественост и към датата на подаване на документите да не са навършили 30 години.

Крайният период за подаването на документи е 30 октомври 2023 година, 18 ч., осведомят от фонда.

Конкурсът ще се организира на два стадия, цялостна информация за реда и изискванията може да се откри.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР