Общо 26 милиона куфара, сакове, раници и чанти са били

...
Общо 26 милиона куфара, сакове, раници и чанти са били
Коментари Харесай

26 милиона куфара и чанти са загубени по летищата по света през 2022 г.

Общо 26 милиона куфара, сакове, раници и чанти са били изгубени, забавени или са претърпели различен случай по летищата в международен мащаб през 2022 година С съвсем осем броя на хиляда пътуващи, класифицирани като „ заблудени “, което на диалект значи персонални движимости, върнати със забавяне, развалени, изгубени или откраднати, предходната година е била най-лошият интервал през последните 10 години за пасажерите. Това демонстрират изводите от отчет на SITA - мултинационална компания за осведомителни технологии, предоставяща ИТ и телекомуникационни услуги за промишлеността във въздушния превоз, представени от Европейския потребителски център в България. 

Според изследването дефицитът на дипломиран личен състав, увеличеният трафик и скупчването на повече хора на летищата са били огромно предизвикателство пред обработката на куфарите и чантите, изключително по време на пиковите интервали на пътешестване. От SITA са пресметнали, че забавеният багаж съставлява 80% от всички погрешно обработени куфари през предходната година, а изгубените и откраднатите чанти са се нараснали до 7%. В Европа на всеки 1000 пасажера е имало проблеми с над 15 куфари и чанти, което е тройно нарастване по отношение на миналата година.

Европейският потребителски център в България също регистрира близо двойно нарастване на жалбите, свързани със забавени, изгубени или счупени куфари през 2022 година по отношение на миналата 2021 година. Тенденцията за увеличение на тези недоволства се резервира и през актуалната година. По тази причина желаеме да напомним главните права и отговорности, които имат пътуващите при проблеми със своя багаж на летището.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР