Общо 245 състезатели от 10 държави ще се включат в

...
Общо 245 състезатели от 10 държави ще се включат в
Коментари Харесай

В събота ще се състои трансграничния шосеен маратон Пробег на свободния дух Гюргево-Русе

Общо 245 състезатели от 10 страни ще се включат в трансграничния шосеен маратон " Пробег на свободния дух Гюргево-Русе ", който ще се състои на 29 септември (събота). Това заяви Евгени Игнатов - ръководител на спортния лекоатлетически клуб " Дунав " в Русе, който е един от уредниците на надпреварата.

 Красимир Георгиев ще ограничи до най-малко спиранията си при опита за връх
Красимир Георгиев ще ограничи до най-малко спиранията си при опита за връх

Вижте какви са упованията на претендента за връх и неговия екип

Най-много са участниците от България и Румъния. Има също от Австрия, Унгария, Кения, Англия, Сърбия, Португалия. Най-възрастният участник в маратона е 72-годишният Иван Грозев от Русе. В пробега ще се включат и едни от най-хубавите български спортисти.

Началото на надпреварата, което се провежда за трета поредна година, ще бъде обещано в 11,00 часа в центъра на Гюргево, а финалът е на площад " Свобода " в Русе. Заради пробега Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " ще бъде затворен за придвижване на транспортни средства за час.

За спечелилите са обезпечени парични награди. Наградният фонд е в размер на 15 000 лв.. " Пробег на свободния дух Гюргево-Русе " се провежда от СЛАК " Дунав " в Русе и Семеен кодекс " Гюргево ". Сред сътрудниците са общините в Русе и в Гюргево.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР