Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лв. са продадени

...
Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лв. са продадени
Коментари Харесай

23 000 гърци са купили електронни винетки

Общо 23 496 е-винетки за 662 684 лева са продадени до 17 март т.г. на коли с гръцки регистрационни номера. Близо 20 000 от тях са за леки коли, останалите са за тирове. Продажбите подреждат Гърция на четвърто място измежду задграничните водачи след Турция, Румъния и Северна Македония, заяви Министерство на регионалното развитие.

Тъй като системата за покупка на е-винетка не разрешава непосредствено въвеждане на знаци от гръцката писменост, е направена таблица за сходство, посредством която гръцките граждани с регистрационен номер със знаци от тяхната писменост, е належащо при покупка да вкарват съответстващите знаци. Гръцкото министерство на инфраструктурата, превоза и мрежите ще популяризира тази информация за облекчение на жителите, които пътуват през България.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова е срещнала сътрудника си Христос Спирдзис с въведената в България електронна система за таксуване по пътищата. Двамата са участвали в Четвъртата министерска среща на Комитета по политиката за районно развиване на Организацията за икономическо съдействие и развиване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР