Общо 218 кораба са ефективно блокирани поради решението на Русия

...
Общо 218 кораба са ефективно блокирани поради решението на Русия
Коментари Харесай

Украйна: 218 кораба са блокирани от спирането на зърнената сделка

Общо 218 кораба са " дейно блокирани " заради решението на Русия да спре присъединяване си в договорката за експорт на зърно, сподели украинското министерство на инфраструктурата, представено от Ройтерс.

Русия съобщи в събота, че стопира присъединяване си в договорката с посредничеството на Организация на обединените нации за експорт на селскостопанска продукция от украински пристанища след атака против нейния флот в Севастопол.

Тъй като Украйна няма позволение от Съвместния координационен център за прекосяване през безвредния кулоар, " 218 ​​плавателни съда са... блокирани на настоящите си позиции ", съобщи министерството посредством " Телеграм ".

Министерството сподели, че 95 натоварени кораба, които са напуснали украинските пристанища, чакат инспекция за изпращане до крайния консуматор, а 101 чакат празни инспекция на входа на украинските пристанища. 22 кораба със селскостопански артикули чакат да изоставен украинските пристанища.

Украйна по рано съобщи, че договорката, която деблокира три от черноморските й пристанища, й е разрешила да изнесе към 9 милиона тона селскостопански товари от нейното дейно пускане.

Световната общественост апелира към Русия да не приключва зърнената договорка, като Русия бе упрекната, че употребява глада като оръжие.

Припомняме, че представители на Русия, в това число президентът Владимир Путин обявиха, че от зърнената сделка се възползват богатите страни и корабите не се изпращат към в действителност нуждаещите се най-бедни страни и райони. Русия съобщи също по този начин, че не се извършва тази част от договорката, която планува да се улесни съветски експорт на храни и торове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР