Общо 2119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по

...
Общо 2119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по
Коментари Харесай

Над 2100 родители са заявили желание за детегледач по проекта "Родители в заетост"

Общо 2119 родители аплайваха да им бъде обезпечен детегледач по плана "Родители в претовареност ", осъществен от Агенцията по заетостта, с финансовата поддръжка на оперативната стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014-2020, оповестиха от организацията.

Приемът на документи от родители е завършил на 31 октомври 2017 година и Агенцията по заетостта е почнала разглеждането за допустимост на подадените заявки. Тези родители, които са утвърдени, ще бъдат известени и поканени да изберат детегледач от съответното бюро по труда.

Набирането на претенденти за детегледачи продължава и след привършване на приема на заявки от родителите за тяхното предпочитание за наемна грижа да бъде изцяло задоволено. Те могат да подават заявки на книжен притежател, персонално, във всички бюра по труда в страната, в работни дни сред 8.30 и 17.00 часа.

Към момента са подадени 1950 заявки от безработни/неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи. Очакванията са с плануваните средства - 20 млн. лева, да се обезпечи поддръжка на минимум 1500 родители за развъждане на децата им и минимум 1500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи. След включване на утвърдените родители по плана, при положение на останал разполагаем финансов запас, Агенцията по заетостта ще разгласи нов банкет за набиране на заявки от родители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР