Общо 21 проекта влизат в решителната финална фаза на конкурса

...
Общо 21 проекта влизат в решителната финална фаза на конкурса
Коментари Харесай

21 социални предприемачи ще се борят за пълна стипендия на Американския университет и NOVA

Общо 21 плана влизат в решителната крайна фаза на състезанието за взаимната стипендия на NOVA и ЕМВА програмата на Американския университет в България, чиято цел е да насърчи бъдещи и сегашни бизнесмени да работят върху решаването на обществен проблем. Инициативата дава опция за изява на младите обществено ангажирани хора в страната посредством специфичен конкурс в чест на 20-годишнината на ЕМВА програмата на университета. Ексклузивен сътрудник на самодейността е Нова Броудкастинг Груп.

Стипендията, в размер на 16 700 евро, покрива 100% от академичната такса за Еxecutive МВА програмата на АУБ, а всички искащи имаха опцията да се включат в състезанието сред 24 май и 15 септември тази година. 

Като последваща стъпка журито има за задача да прегледа всички кандидатури и да избере петима финалисти. Стигналите до заключителната фаза претенденти ще презентират своите планове онлайн пред членовете на журито на 30 септември.

Сред тематиките, които претендентите избраха, са трансформирането на работните процеси в актуалния свят, грижата за околната среда и опазването на природата, потребността от разпространение на тематиката за превантивните прегледи, половото обучение, развиването на кариерни платформи и други.  

На база на показаните бизнес модели следва претендентите, присъединили се в NOVA EMBA Scholarship, да преминат през специфичен развой, който отделът по банкет на АУБ EMBA ще координира, а оценяването ще бъде осъществено от жури от чиновници и преподаватели на АУБ, както и представители на Нова Броудкастинг Груп. 

В състава на оценяващите са първият зам.-ректор по университетските въпроси и ръководител на журито доктор Джей Ди Минингер , основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова , шефът " Новини и настоящи излъчвания " в Нова Броудкастинг Груп Илия Дафов , преподавателят по обществено предприемачество в EMBA програмата на АУБ Нели Колева, университетският шеф на магистърските стратегии в АУБ доктор Момчил Карпузанов , носителят на докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел , която е част от бизнес департамента на АУБ и докторант по Екосистеми, подкрепящи обществените бизнесмени. Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел са също по този начин и ученици на Executive MBA програмата на АУБ.

Името на спечелилия ще бъде оповестено до 6 октомври, а награждаването ще бъде на 20 октомври по време на специфична церемония вечер, отдадена на 20-годишнината на Executive МВА програмата на АУБ. 

NOVA ЕМВА Scholarship се дава само на самостоятелния победител, избран от журито и не може да бъде прехвърляна на трети лица. Ако получателят не е в положение да стартира програмата, приемната комисия може да реши да даде стипендията на идващия по класиране участник. Стипендията се получава като заем към таксата за образование и се ползва непосредствено към студентската сметка на студента.  

За Американския университет в България (АУБ):

Вече 32 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади гении, които трансформират света към по-добро, и отстоява своето мото „ Напред и нагоре “. АУБ дава висококачествено американско обучение по системата Liberal Arts.  При този модел на обучение студентът е в центъра на образованието, а целите са стимулирането на сериозно мислене, дейното учене и предприемаческия дух. Университетът предлага 14 бакалавърски стратегии в Благоевград, както и магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти в София. 
АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education, по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа.
АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на българското Министерство на образованието и науката. Общо приключилите Американския университет в България са над 6000 души, сплотени в световна общественост и интензивно подкрепящи развиването на своята Алма матер. Много от тях заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят. Сред техните работодатели са Министерският съвет на Република България, Българската национална банка, Организацията на обединените народи, Световната банка, Microsoft, SAP, Citibank, CNN, The New York Times и други

За Нова Броудкастинг Груп 

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се извънредно динамично и предлага на клиентите и сътрудниците си огромно многообразие от телевизионни канали, радио станции, уеб страници, цифрови платформи и печатни медии. NOVA е модернист в програмирането и пионер в налагането на доста интернационалните формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се трансформира в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео планове допълват богатото портфолио на групата. ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria. Тя се реализира от 2014 година насам и е помогнала на над 260 000 деца и младежи от цялата страна. Зад посланието “Довери се на опита ” стоят одобрени публицисти с задачата да осведомят обективно. Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп оферират достъп на феновете и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните шампионати. Първият премиум заплатен състезателен пакет на пазара DIEMA EXTRA обезпечава богато спортно наличие в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA подсигурява безграничен достъп до каналите онлайн и в HD качество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР