Общо 21 български лодки ще участват на Световното първенство по

...
Общо 21 български лодки ще участват на Световното първенство по
Коментари Харесай

България с 21 лодки на Световното по кану-каяк в Пловдив

Общо 21 български лодки ще вземат участие на Световното състезание по кану-каяк за юноши и девойки и мъже и дами до 23 години, което ще се организира от 26 до 29 юли в Пловдив. Те ще се състезават в 24 дисциплини.

Най-сериозни упования за положително показване се разпореждат на многократния медалист от Световни и Европейски шампионати за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро Ангел Кодинов, които ще взе участие на 1000 м едноместно кану при мъжете до 23 години. С опция за положително класиране са също двойката каяк при мъжете до 23 години Веселин Вълчов и Христо Реков. През 2016 година Реков завоюва сребърен орден на Европейското в Пловдив, само че в двойка с Вилиян Бъчваров, който към този момент се състезава при мъжете.

При юношите упованията за положително показване са свързани с Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк) и двойката каяк Радослав Стефанов и Денис Димитров, които имат бронзов орден от Европейско състезание, само че в четворка каяк.

" Подготовката върви обикновено. Надявам се да няма контузии, всички да са здрави и да осъществят цялостния си капацитет. В момента с лека травма в ръката е Веселин Вълчов, само че възобновяване му върви добре и това няма да попречи на подготовката му ", сподели старши-треньорът на националните ни тимове Милко Казанов.

Отборът организира лагер в Пирдоп, където се готви за Европейското състезание за юноши и девойки и мъже и дами до 23 години, което ще се организира в Аронзо (Италия) от 26 юни до 1 юли 2018 година На континенталния шампионат обаче няма да вземат участие Ангел Кодинов и двойката каяк Веселин Вълчов и Христо Реков, чиято подготовка е ориентирана напълно към Световното състезание в Пловдив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР