Общо 200 фиданки ще бъдат засадени от служители на ВиК-оператора

...
Общо 200 фиданки ще бъдат засадени от служители на ВиК-оператора
Коментари Харесай

200 фиданки ще бъдат засадени от служители на Кюстендилска вода по повод Международния ден на водата - 22 март

Общо 200 фиданки ще бъдат засадени от чиновници на ВиК-оператора „ Кюстендилска вода ” ЕООД във връзка Международния ден на водата – 22 март, който означаваме на следващия ден. Инициативата е на „ Български ВиК холдинг ” ЕАД и ще се осъществя на територията на държавните ВиК оператори в цялата страна. Нейната цел е запазване и поддържане на наличните водни запаси, както и намаляване екологичния отпечатък върху природтата. Дръвчетата са обезпечени от „ Български ВиК холдинг ” посредством Държавните горски стопанства.
Мероприятията на територията на Кюстендилска област ще се проведат в общините Кюстендил и Дупница. В община Кюстендил фиданки ще бъдат засадени в региона на Пречиствателна станция за питейни води – с. Жиленци, Пречиствателна станция за отпадъчни води, Помпена станция – Южна индустриална зона и Помпена станция – Северна индустриална зона. В община Дупница дръвчета ще бъдат засадени в региона на Пречиствателна станция за отпадъчни води – с. Джерман.
В отбелязването на Световния ден на водата взаимно с „ Кюстендилска вода ” ЕООД ще се включат и учениците от 2 а клас на НУ „ Св. Климент Охридски ”-гр. Кюстендил, с началник Десислава Кирилова. Децата ще вземат участие в игри, отдадени на запазване на водните запаси. От своя страна, в границите на изпълнявания от тях план „ Приятели с природата ” на Министерство на образованието. Учениците са подготвили макети на водни басейни, направени от хартия, вода, тесто и торбички.

Във връзка с Международния ден на водата – 22 март, второкласниците ще проведат акция за запазване на водата, като слагат табели за нейното икономисване до спирателните кранове на чешмите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР