Общо 200 екипа на Пътна полиция с над 270 камери,

...
Общо 200 екипа на Пътна полиция с над 270 камери,
Коментари Харесай

200 полицейски екипа и над 270 камери ще следят за пътната безопасност на студентския празник

Общо 200 екипа на " Пътна полиция " с над 270 камери, мобилни и стационарни, ще наблюдават за пътната сигурност преди, по време и след студентския празник - 8 декември. Това заяви полицейски контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " при Главна дирекция " Национална полиция ".

Цивилни служители на реда ще наблюдават за продажба на опиати по заведенията, в които студентите ще отбележат празника си, заяви и зам. шефът на Националната полиция Борислав Муеров. Той изясни, че те, както и униформени, ще внимават за продажби на дрога както вътре в заведенията, по този начин и към тях. Посочи, че са извършени срещи с локалната власт за тържествата в хотелите, хижите, къщите за посетители и заведения за хранене.

Полицейският контрольор Ботева прикани всички студенти, които ще пътуват за празника, да потеглят с добре готови за зимния сезон коли, да карат съгласно разпоредбите за придвижване и метеорологичните условия и да демонстрират приемливост на пътя. Въпреки че времето, съгласно синоптиците, ще бъде хубаво, може да има паднали мъгли тук-там и слаба видимост.

От Министерство на вътрешните работи поучават, в случай че водачите са млади и неопитни, да употребяват различен тип превоз.

По време на празника ще текат нонспоп инспекции за алкохол, опиати, превишена скорост и съблюдаване на отдалеченост.

" Всички механически средства, ще бъдат на терен и всички чиновници ще работят. Заради това е променено и работното време на доста чиновници, с цел да има задоволително полицейски запас ", сподели още контрольор Ботева.

Проверките ще продължат и след 8 декември.

Според статистика на Министерство на вътрешните работи за интервала от 6 до 9 декември 2021 година на територията на страната са станали 38 пътни произшествия, в които са взели участие празнуващи, при които осем души са били ранени.

По случай Коледните и Новогодишните празници също ще има информация по какъв начин ще се управлява придвижването и какви инспекции ще се реализират. Единственото все още ясно нещо обаче е, че тогава ще се обърне внимание на инкасо активността , тъй като паричният поток по време на празничните дни е по-голям.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР