Общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на

...
Общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на
Коментари Харесай

КАТ хвана 20 пияни и 11 дрогирани шофьори зад волана

Общо 20 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, са открити от полицията през миналото денонощие, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 14 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 6 - с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а седмина, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

8208 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10652 водачи и пасажери. Съставени са 1989 фиша и 525 акта за открити административни нарушавания. 

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. 
Общо 21 души са потърпевши в 20 тежки пътни инцидента в страната през миналото денонощие, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Няма починали. За региона на София са регистрирани три тежки и 29 леки пътнотранспортни катастрофи, ранени са четирима души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР