Общо 19 каравани престояват върху дюни и на морския плаж

...
Общо 19 каравани престояват върху дюни и на морския плаж
Коментари Харесай

МВР установи 19 незаконни каравани на дюните край залива Вромос

Общо 19 каравани престояват върху дюни и на морския плаж в залива " Вромос " край Черноморец, което съставлява нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Това откри инспекция на полицията в Созопол след сигнал на Областната администрация в Бургас.

Собствениците на 7 от караваните са получили полицейско предписание за премахването им, а собствеността на останалите 12 е в развой на изясняване, защото регистрационните номера на караваните са свалени и все още те са необитаеми.

От 20 август несъобразилите се с полицейското предписание притежатели ще бъдат глобени с актове по ЗУЧК за нарушаване на чл.17 А, алинея 2, и чл.17 Б, алинея 1.

" За констатиране на нарушаванията съществена е ролята на Областна администрация - Бургас, която спомага за тъкмо локализиране на топографското състояние на караваните - извършители, защото в залива " Вромос " е налице съсобственост на страната, държавен горски фонд и частни притежатели. Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито притежатели мъчно могат да преценяват дали нарушават ЗУЧК.

Ето за какво при констатиране на нарушаването притежателите не се глобяват непосредствено, а получават опция сами да отстранен караваните си ", писаха от полицията в Бургас.

Община Созопол се ангажира с слагане на осведомителни табели, които да указват зоните за гладко паркиране и престояване на каравани, и тези, в които това е неразрешено.

Вромос няма формален статут на къмпинг, само че се употребява като подобен от десетилетия поради комфортното си местонахождение на 8 км от Созопол и напълно покрай Черноморец.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР