Общо 180 млн. лв. са отпуснати от републиканския бюджет до

...
Общо 180 млн. лв. са отпуснати от републиканския бюджет до
Коментари Харесай

180 млн. лв. от бюджета са дадени за ваксини, предвиждат още 50 млн. лв.

Общо 180 млн. лева са отпуснати от републиканския бюджет до този миг за закупуването на ваксини против COVID-19 . Подготвят се и спомагателни 50 млн. лева, осведомиха от Министерския съвет.

Припомняме, рано тази заран дойдоха първите ваксини против COVID-19.

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха РЗИ-Пловдив, където по-рано през днешния ден дойде първата пратка ваксини против COVID-19. Логистиката по разпределението на дозите ваксини за шестте района в страната е задействана.

Първоначално през днешния ден ваксини се доставят в София, Пловдив, Бургас и Варна , а през идващите дни и в останалите райони. Борисов благодари на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за положителната организация и синхронната логистика по доставката на имунизациите за всички страни от Европейския съюз.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов посочи, че дозите от имунизацията в РЗИ-Пловдив ще се съхраняват в ледник, на температура от 2 до 8 градуса , което е възможно за идващите пет дни, в границите на които имунизациите ще бъдат употребявани.

" Готови са пакетите за всяка болница и осведомителните материали " , означи Костадин Ангелов. На всеки пациент следва да се слагат две дози от имунизацията , след което осведомителната система, която е готова, може да издаде уверение на всеки имунизиран. Министърът на опазването на здравето подсети, че имунизирането е гратис и непринудено . Около 35 млн. лева са отпуснати за Ремдесивир са към 35 млн. лева Ежемесечно

се дават по 83 млн. лева в поддръжка на работещите на първа линия. Наред с това по линия на НЗОК средствата за първа линия за месец за общопрактикуващите лекари са 5 млн. лева и 1,2 млн. лева за сестрите при общопрактикуващите лекари . Министърът на опазването на здравето подсети още, че с държавно решение бяха предоставени над 22 млн. лева за действия на БулБИО.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов , който също беше на място в РЗИ-Пловдив, съобщи, че лекарите и медицинските чиновници от армията също са включени в първата фаза от процеса на имунизиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР