Общо 176800 къса цигари конфискуваха митнически служители при две проверки

...
Общо 176800 къса цигари конфискуваха митнически служители при две проверки
Коментари Харесай

Голямо количество контрабандни цигари откриха митничари на Лесово и Капитан Андреево

Общо 176800 къса цигари конфискуваха митнически чиновници при две инспекции на пунктовете на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ".

На 07.11.2022 година камионът с непозната регистрация идва на Митнически пункт Лесово на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител.

Според показаните документи е превозвал азотен тор - карбамид от Турция за Финландия през България. В зоната за митнически надзор водачът е декларирал, че няма друго за обявление с изключение на посочения в документите товар.



По метода „ разбор на риска ” чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” селектират товарния автомобил за щателна митническа инспекция. По време на контролните дейности, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в най-вътрешната предница в товара.

При последвалата физическа инспекция са открити в маркираната зона картонени кашони съдържащи общо 5000 кутии недекларирани цигари, всички с турски акцизен бандерол.



Установено е, че цигарите са благосъстоятелност на водача на автомобила.

Контрабандните общо 100 000 къса цигари са конфискувани. Срещу турския жител с букви С.К. е формиран акт за откритото нарушаване на Закона за митниците.



На 06.11.2022 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва влекач с полуремарке с турска регистрация.

Шофьорът - турски жител, показал постоянни документи за транспортирана стока – мебели и разнообразни артикули за бита от Турция за Франция.

По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в товарното помещение са открити кашони, в които „ маскирани “ с найлонови торбички са били укрити 3840 кутии (76800 къса) цигари без акцизен бандерол. Цигарите са арестувани.

На водача е формиран акт по Закона за митниците.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР