Общо 17 отбора – 10 ученически и 7 студентски, взеха

...
Общо 17 отбора – 10 ученически и 7 студентски, взеха
Коментари Харесай

17 отбора премериха сили в октомврийския „Хакатон 2017 в Бургас

Общо 17 тима – 10 училищен и 7 студентски, взеха присъединяване във второто издание на надпреварата “Хакатон” 2017, което се организира сред 13 и 15 октомври в Бургас.

Отборите, формирани от възпитаници и студенти с ползи в региона на софтуерната разработка, дизайна, осведомителните технологии и новаторските артикули, премериха сили по тематиката „ Създаване на софтуерни приложения за Smart City Burgas “, която се осъществя сполучливо и като част от самодейностите на Община Бургас, свързани с план „ Sharing Cities “ по Програма „ Хоризонт 2020 “.

 1

Всички взели участие тимове демонстрираха изключителни умения и изобретателно мислене, разработвайки и представяйки своите новаторски планове в трите спортни дни. По този метод бе реализирана и задачата на самодейността - да се подтиква използването на модерни технологии в всекидневието на хората и градския метод на живот, както и да се способства за развиването на ИТ общността в Бургас.

И в това издание на конкуренцията класирането на тимовете протече в две категории – ученическа и студентска.

В ученическата категория първо място завоюваха тим Phoenix с създаването на първообраз на образован осветителен дирек и система за мониторинг и ръководство към него. Със своето приложение за обмисляне на направления за напредване в града с колело, рейс и пешком тимът на SmartBoys зае второ място, а след тях се подредиха Untitled1 с концепцията си за градска платформа, сплотяваща информация за града и противоположна връзка от жителите. В тази категория награди бяха раздадени още в разделите “Най-емоционално представяне”, “Смарт човек”, “Идея за бизнеса”, “Умен шофьор”, “Smart HR”, “Социална идея” и “Free Time”.

Сред студентите бяха отличени тимовете на GreenTeam (1) с концепцията за система за обезпечаване на сигурността и реда в града SmartDrone, Team_std:: cout " Focus " (2) с демо версия за чат бот и Geeks. Допълнителни награди бяха раздадени за акуратен код, е-жител, мъдро опазване на здравето и e-booking.

 2

Домакин на „ Хакатон Бургас “ още веднъж беше Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, в партньорство с Община Бургас, Технологика, Профилирана природоматематическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков “, Професионална гимназия по механотехника и електроника, Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “, „ Иновационни системи – Бургас “ ЕООД.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР