Общо 168 машини са почиствали снега в София през нощта,

...
Общо 168 машини са почиствали снега в София през нощта,
Коментари Харесай

168 машини са почиствали снега в София през нощта

Общо 168 машини са почиствали снега в София през нощта, оповестиха от Столична община. В града са осъществени обработки със смеси против замръзване по отношение на преваляванията от сняг и минусовите температури. Машините са работили на територията на Столична община във всички региони на града по трасетата на градския превоз, стръмни сектори, мостове, съществени улици в регионите. Продължават обработки в регионите Лозенец, Студентски, Кремиковци, Панчарево, Триадица, Младост, Витоша, Овча купел, Подуяне, Слатина и други, оказва се още от известието на общината.

Градският превоз се движи при зимни условия по нормалните си направления.

Екипите на Столичен инспекторат наблюдават ситуацията и управляват активността на почистващите компании. Екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят обходи в града.

От Столична община припомнят на водачите да карат с коли, готови за придвижване при зимни условия, както и със съобразена скорост.

От Национален институт по метеорология и хидрология издадоха предизвестие от първа степен - жълт код, за ниски температури в цялата странаи за мощен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

Във вторник, 9 януари, времето ще се задържи облачно, само че преваляванията ще отслабнат. В Източна България и в крайните южни региони преваляванията още сутринта, а след обяд - на всички места ще спрат. С сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи и към 14:00 ч. температурите в по-голямата част от страната ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР