Общо 164 от настоящите депутати са посочили, че в лично

...
Общо 164 от настоящите депутати са посочили, че в лично
Коментари Харесай

От 100 до 320 000 лева: Какви лични автомобили и на каква стойност карат българските депутати?

Общо 164 от актуалните депутати са показали, че в персонално качество имат 219 леки и товарни коли, мотоциклети, лодки, ахта и самолети. Стойността на тези транспортни средства възлиза на 5 224 876 лв., пресмятат от блога " Отворен парламент ". Най-предпочитаните от народните представители марки коли са Mercedes, Toyota и Volkswagen.
 Експерт: Българският автопарк наподобява на опасност за националната сигурност
Експерт: Българският автопарк наподобява на опасност за националната сигурност

България би трябвало да стартира да мисли по какъв начин да се възползва от капацитета на Зелената договорка, с цел да финансира обновяването му

Личните коли на депутатите:

- Mercedes - 27 броя (23.08%)

- Toyota - 24 броя (20.51%)

- Volkswagen - 21 броя (17.95%)

- Ford - 16 броя (13.68%)

- BMW - 15 броя (12.82%)

- Audi - 14 броя (11.97%)
 През 2020-а депутатските заплати нарастнаха съвсем с толкоз, с що се касае за последните 3 години общо
През 2020-а депутатските заплати нарастнаха съвсем с толкоз, с що се касае за последните 3 години общо

Възнагражденията се усилиха с над 35% от началото на мандата

Общо 11 български депутати са показали, че единствено техните съпрузи са притежатели на 13 разнообразни типове МПС. Трябва да се означи, че народните представители изплащат някои от заявените коли по лизингови контракти. Към момента обаче не може да се откри какъв е съответният брой на тези транспортни средства, нито какъв брой костват те - не се знае дали посочените за тях суми са обща или остатъчна стойност.

Според подадените заявления депутатът с най-вече транспортни средства е Гюнай Хюсмен (ГЕРБ), който има 5 автомобила. Собствеността на всички тях е разграничена и с неговата брачна половинка. Бившият регионален шеф на Разград е оповестил и най-скъпия автомобил в този парламент.

Става въпрос за Mercedes S 580 4МATIC добит през 2021 годинна за 319 300 лв.. Отново той е заявил още един Mercedes, закупен през 2014 година за 250 000 лв.. Сред притежателите на по-скъпи коли се подрежда и депутатът Бранимир Балачев (ГЕРБ) с Audi Q7 за 143 400 лв.. (отново съсобственост със брачната половинка му). Варненският народен представител има и единствената заявена яхта. Той я е закупил яхтата дружно със брачната половинка си. Сумите, декларирани против имената на двамата, са по 58 676 лв.. Народният представител от ГЕРБ има и джет.

Сред заявените моторни транспортни средства усещане вършат самолетите на депутата Стоян Георгиев, определен от листата на Продължаваме промяната в Силистренския изборен регион. Той е показал, че има два проличава самолета Чесна, които са в съсобственост със брачната половинка му. Депутатът е описал и 6 летателни апарата на компания, ръководена от неговата брачна половинка.

Най-евтиният автомобил е заявил депутатът от Възраждане Ангел Георгиев, който неизвестно по какъв начин се е сдобил с BMW за едвам 100 лв..
 До 5 милиона лв.. Какви дотации взимат партиите след изборите?
До 5 милиона лв.. Какви дотации взимат партиите след изборите?

20 578 488 лева ще получават партиите, получили най-малко 1% от действителните гласове на изборите на 11 юли
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР