Общо 16 са задържани за срок до 24 часа преди,

...
Общо 16 са задържани за срок до 24 часа преди,
Коментари Харесай

16 задържани покрай вечното дерби в София

Общо 16 са арестувани за период до 24 часа преди, по време и след футболна среща в столицата сред ЦСКА-София и Левски. Един е взел участие в сборичкване преди мача и е арестуван на бул. „ Драган Цанков “. Малко по-късно, на построените контролно-пропускателни пунктове на стадиона са арестувани трима – един малолетен – за владение на наркотични субстанции, и двама /единият от които също непълнолетен/ – за владение на неразрешени предмети и движимости /пиротехнически изделия/. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

След приключването на мача са арестувани общо 12 почитатели за хулигански дейности и нанесени вреди в рейс на всеобщия градски превоз, в региона на бул. „ Цариградско шосе “.

По време на дербито за малко породи напрежение сред  двете футболни агитки. В резултат на бързата интервенция на полицейските сили, обстановката бе овладяна и не бе позволено разгръщане на спора, се показва в известието. 



Столична дирекция на вътрешните работи предприе ограничения за застраховане на публичния ред и организация на придвижването по отношение на извършената футболна среща сред тимовете на ПФК ЦСКА-София и ПФК „ Левски “. При напредването огромните групи почитатели на двата тима към Националния стадион не бяха позволени съществени нарушавания на реда в центъра на София, се добавя още в известието. 

По време на шествието на една от агитките е видяна група почитатели, издигнали транспаранти със свастики. Те са снимани с видеотехнически средства и следва в границите на формираната в Столична дирекция на вътрешните работи инспекция да бъде открита самоличността им, след което да бъдат глобени по административен ред по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. По време на мача, по трибуните на стадиона транспаранти с такива знаци не са били разпъвани. Действията за определяне на самоличността на нарушителите не престават, допълват от Министерство на вътрешните работи. 

Снимки: Иван Иванов/LAP.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР