Общо 155 бяха подадените декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ

...
Общо 155 бяха подадените декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ
Коментари Харесай

155 декларации в НАП - Варна в първия ден от данъчната кампания

Общо 155 бяха подадените заявления по член 50 от ЗДДФЛ в териториалната дирекция на приходната организация във Варна още през първия ден на данъчната акция, оповестиха от Национална агенция за приходите за Moreto.net.

От тях 102 данъкоплатци заявиха приходите си в салона за обслужване в морската столица, а 53 души избраха да подадат декларациите си по електронен път посредством Портала за електронни услуги.

Онлайн услугите са все по-търсен метод за най-лесно и бързо подаване на формулярите. За задачата е нужен дипломиран електронен автограф (КЕП) или личен идентификационен код (ПИК), който се издава гратис в офисите на Национална агенция за приходите. В началото на март, след подаването на данните от работодатели и платци на възнаграждения, ще бъде налична и авансово попълнената декларация за приходите, която се подава с ПИК или КЕП през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

В нея ще бъдат автоматизирано нанесени данни за получени през 2022 година приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, чийто наематели са юридически лица и други. Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2023 година, физическите лица могат да употребяват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР