Общо 150 дървета ще засадят учени и служители от Българската

...
Общо 150 дървета ще засадят учени и служители от Българската
Коментари Харесай

Учени от БАН ще засадят 150 дървета за Деня на Земята

Общо 150 дървета ще засадят учени и чиновници от Българската академия на науките за Деня на Земята, който се отбелязва на 22 април. Инициативата е на Националния институт по геофизика, геодезия и география /НИГГГ/ и на Института за гората, и се посвещава на 150-годишнината на Българска академия на науките. Това заяви пресцентърът на Академията.

В рамките на самодейността ще бъдат залесени зелени площи пред постройката на НИГГГ в научния комплекс на Българска академия на науките на Четвърти километър. Избрани са фиданки от повече от 25 широколистни и иглолистни типа, най-вече с локален генезис, както и красиво цъфтящи дървета. Дървесните типове са подбрани съгласно изискванията на терена, като са съобразени и със съществуващата там растителност.

Прилежащите зелени площи към НИГГГ са авансово зонирани, като засадените дървесни типове ще дават отговор на изискванията и на съответните потребности за възстановяване на функционалностите на зелените системи - ограничение на шума, облагородяване на ландшафта и допълнение на парковата среда.

22 април се отбелязва като Ден на Земята от над половин милиард души по целия свят. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира дейностите на повече от 12 000 сътрудници в 174 страни, ориентирани към запазване на планетата Земя и за запазване на живота върху нея.

Мрежата се стреми да сътвори необятна гражданска поддръжка за устойчиви и ефикасни екологични политики за развиване по целия свят.
Залесяването ще е на 22 април, от 13.00 часа, пред постройката на Националния институт по геофизика, геодезия и география в научния комплекс на Българска академия на науките на Четвърти километър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР