Общо 1468 акта са получили пияни и дрогирани шофьори в

...
Общо 1468 акта са получили пияни и дрогирани шофьори в
Коментари Харесай

През 2021 г.: 1500 честитки за пияни и дрогирани шофьори в...

Общо 1468 акта са получили пияни и дрогирани водачи в Пловдивско през 2021 година. Това сочат данните на полицията в града под тепетата, предоставени на „ Марица “. 578 от актовете са за приложимост на опиати, 369 за алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 521 – за седнали зад кормилото с над 1,2 промила.

Именно пияните и дрогираните водачи са причина за тежките произшествия в Пловдив и района, които белязаха предходната 2021 година „ Непременно би трябвало да се промени нещо и преди всичко това би трябвало да е гражданското съзнание. А това значи да не чакаме някой различен да опази нашия живот и здраве, тази грижа стои на първо място пред всеки един от нас. И триумфът в битката с тежките произшествия ще е вероятен, когато дружно с напъните на ангажираните институции всеки един участник в придвижването – лидер, пешеходец, велосипедист, демонстрира повече дисциплинираност и по-голяма отговорност към себе си и към останалите “, разяснява шефът на полицията старши комисар Димитър Балев. Именно в посока повишение дисциплината на водачите служители на реда на терен реализират непоколебим всекидневен надзор.

През предходната година са регистрирани общо 2276 произшествия, като спрямо 2020 година броят им е повишен с 247. От тях записаните с потърпевши лица са 730 с 34 починали и 931 ранени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР