Общо 141 случая на територията на Бургаска област на свалени

...
Общо 141 случая на територията на Бургаска област на свалени
Коментари Харесай

Защо 141 коли са без регистрационни табели в Бургаско?

Общо 141 случая на територията на Бургаска област на свалени регистрационни табели на МПС, ръководени от неправоспособни водачи или такива, които са притежатели на автомобила и са карали след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, са регистрирани от края на м. януари досега от чиновниците на бранш «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас.

От влизането в действие на законовите промени – 21.01.т.г. към днешна дата и по трите индикатори са регистрирани случаи на свалени табели, като значимо е уточнението, че катаджиите смъкват табелите освен в случай че водачите изобщо не имат шофьорска брошура или са с отнета такава, а и в случай че периода на шофьорското им удостоверение е изминал. От значително значение и още един факт, който мнозина водачи евентуално са пропуснали – с последните законови промени чиновниците на «Пътна полиция» могат да дерегистрират и кола, чийто притежател я е дал на недееспособен лидер. И в случай че до момента глобата бе прекъсване от придвижване на колата за период до един месец, от началото на юли периода е повишен от шест месеца до една година.

Припомняме, че последния случай на събаряне на регистрационни табели на МПС от чиновниците на бранш «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас бе осъществено към 20.00 ч. на 26.07.т.г., когато на към 100 м. от разклона за Каблешково чрез потребление на звуков и светлинен сигнал наложително бе спрян лек автомобил „ Мерцедес CLS 63”, с бургаска регистрация, чийто лидер карал рисково, създавайки предпоставки за ПТП.

Водачът на автомобила – А.И., 34 годишен от Бургас е тестван за приложимост на алкохол / апаратът отчел - 1,03 промила/ и наркотични субстанции / апаратът отчел позитивен резултат за приложимост на кокаин и метамфетамин/. Служителите от бранш „ Пътна полиция” към ОДМВР - Бургас му съставили акт и свалили регистрационните табели на „ Мерцедеса”, като при демонтажа на задната регистрационна табела са открити две полиетиленови пликчета, едното съдържащо жълто кристалообразно вещество / метамфетамин/, а второто - бяло прахообразно вещество, чийто прецизен състав е в развой на изясняване. А.И. бе арестуван за период до 24 часа, като по случая бе формирано бързо полицейско произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР