Общо 14 паркомата ще бъдат разположени до края на годината

...
Общо 14 паркомата ще бъдат разположени до края на годината
Коментари Харесай

Обособяват 14 паркомата в Русе

Общо 14 паркомата ще бъдат ситуирани до края на годината в зоните за публично паркиране в Русе.

Първото устройство към този момент е инсталирано на паркинга пред катедралния храм " Света Троица " в центъра на града, оповестиха от общинската администрация. 

Предстоят проби, като до две седмици се планува паркоматът да проработи. Устройството разрешава посредством тъчскрийн да бъде определено времетраенето на престоя, като за час към този момент ще се заплаща такса от 1,20 лв. . Тарифата, която беше лев допреди месец, е изменена след решение на Общинския съвет. 

Паркоматът работи с монети и с банкноти, само че до 10 лв. . Фискален принтер ще отпечатва касова записка и билет за слагане на таблото на автомобила. При възможен проблем със заплащането е възложен телефон за контакт, на който водачите ще могат да се обадят за подпомагане. 

От кметството изясняват, че устройствата за касово и безкасово заплащане ще действат и като зарядни станции за електрически автомобили. 

От общинската администрация прецизират, че чиновниците, които в този момент събират таксите на останалите общински паркинги , няма да бъдат освобождавани.

Предвидено е те да вземат участие в мобилни екипи по контрола , които да наблюдават за транспортни средства, чиито водачи не са платили такса за престой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР