Общо 14 души ще бъдат изправени пред съд във Франция

...
Общо 14 души ще бъдат изправени пред съд във Франция
Коментари Харесай

Франция съди 14 души за убийството на учителя Пати

Общо 14 души ще бъдат изправени пред съд във Франция за обезглавяването на учителя Самюел Пати от ислямски екстремист през 2020 година Това демонстрират правни документи, получени от AFP във вторник.

Сред тях са и малолетни лица. 

Най-сериозните обвинявания - за съучастничество в терористично ликвидиране, са повдигнати против двама другари на чеченския емигрант, умъртвил учителя , защото той посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници, излиза наяве от документите по делото.

Убиецът, 18-годишният Абдулах Анзоров, беше убит от полицията на място в парижкото предградие Конфлан-Сент-Онорин. Прокурорите считат, че приятелите му Азим Епсирханов и Наим Будауд са придружили Анзоров , с цел да си купи нож, а Будауд е пътувал с него до учебното заведение.

Други шестима пълнолетни ще бъдат съдени за връзки с терористи, в това число ислямски просветител, както и новопокръстен мохамеданин в контакт с Анзоров посредством Twitter.
 Ученичка призна, че е излъгала преди обезглавяването на учителя Пати във Франция
Ученичка призна, че е излъгала преди обезглавяването на учителя Пати във Франция

Оплакала се за засегнатост против пророка Мохамед, а татко й стартира акция против учителя, която приключва с ликвидиране

Припомняме, че през 2021 година, френска ученичка призна , че е разпространявала погрешни изказвания за учителя , преди да бъде погубен.

Момичето , чиито недоволства провокираха онлайн акция против Пати , в този момент призна, че не е била в класната стая . Убийството на Пати шокира Франция и докара до шествия и поддръжка на мемориални церемонии из страната.

13-годишното момиче , което не е публично посочено, в началото е споделило на татко си , че Пати е помолил учениците мюсюлмани да изоставен класната стая , до момента в който той е посочил филм по време на час за независимост на словото и богохулството .

Бащата на момичето е подал тъжба против учителя и стартира акция в обществените мрежи във връзка случая. Момичето не е участвало в този час.

Малко след убийството прокурорите обявиха, че има " директна причинно-следствена връзка " сред онлайн подстрекателството против Пати и убийството му .

Бащата също е измежду лицата, които Франция съди по случая. 
 Още петима арестувани за обезглавяването на френския преподавател
Още петима арестувани за обезглавяването на френския преподавател

Петимата обвинени са на възраст сред 18 и 21 година

в исляма и се смятат за мощно обидни за мюсюлманите.

Въпросът е изключително сензитивен във Франция поради решението на сатиричното списание Charlie Hebdo да разгласява карикатури на Пророка .

Дванадесет души бяха убити от ислямистки екстремисти в офисите на списанието през 2015 година, откакто изображенията бяха оповестени.

, по този начин и обезглавяването на Самюъл Пати раздрусаха страната, където секуларизмът е от главно значение за националната еднаквост.

Съгласно този принцип страната не може да се намесва по въпросите на религията и затова, за да отбрани възприятията на избрана общественост .
 За €300-350 възпитаници показали на килъра френския преподавател
За €300-350 възпитаници показали на килъра френския преподавател

Убиецът е 18-годишният Абдулах Анзоров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР