Общо 13 души, поставени под карантина, упражниха правото си на

...
Общо 13 души, поставени под карантина, упражниха правото си на
Коментари Харесай

COVID-секцията на Никола: Вотът на карантинираните е в сигур...

Общо 13 души, сложени под карантина, упражниха правото си на глас в преносимата изборна кутия в регион „ Западен “. По лист те бяха 15, само че на два от адресите представителите на COVID-секцията отхвърлиха да дадат своя избор, защото здравословно не се усещат добре.



Екипът на „ Марица “ придружаваше преносимата урна за контактни и заболели от ковид, които живеят в кварталите „ Смирненски “ и „ Прослав “. Председател на COVID-секцията е Никола Дойчев, добре прочут с доброволческата си активност.



Той е студент в Медицинския университет, само че постоянно когато се постанова и стане напечено, е на линия. Членове на преносимата секция под негово управление са общо четирима – самият той, водач и млада двойка.



В днешния ден се придвижват с камион на Оперативна програма „ Градини и паркове “. Маршрутът, съгласно листата със поръчки, мина през улиците „ Рая “, „ Гергана “, „ Иван Гешев “, „ Копривките “ в „ Смирненски “ и на няколко адреса в „ Прослав “.



Гласуването протече извънредно бързо. На някои места се наложи представителите на COVID-секцията да влизат в дома на гласоподавателите, защото им е мъчно да слязат или изобщо да се движат.



Разбира се, цялото усърдие на Никола и сътрудниците му бе възнаградено с топла признателност и почерпка. Възрастните хора са привикнали да посрещат и изпращат както прилича и те ясно го схванаха.



Никола Дойчев прозвъняваше деклариралите да гласоподават с подвожната урна и те го чакаха готови. Благодарение на експедитивността и на това, че изборите са единствено за президент и вицепрезидент, а не 2 в 1, работата върви без спънки.



Само три часа след началото на работния ден, Никола и екипът му към този момент бяха обходили всички адреси в техния лист.



Сега чакат нови поръчки за гласоподаване от заболели или карантинирани в регион „ Западен “, защото съгласно напътствията на ЦИК такива могат да се подават до края на изборния ден през днешния ден.



Ако се появят искащи, те ще бъдат дописвани към първичния лист и ще бъдат посетени от преносимата COVID-секция.



„ Вотът на карантинираните е в сигурни ръце! “, сподели с усмивка Никола, който към този момент е врял и кипял в изборния развой.



фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР