Общо 13 дипломатически представителства в Москва, включително българското, получиха пликове

...
Общо 13 дипломатически представителства в Москва, включително българското, получиха пликове
Коментари Харесай

13 посолства в Москва получиха пликове с прах, сред тях и българското

Общо 13 дипломатически представителства в Москва, в това число българското, получиха пликове с прахообразно вещество, съобщи ТАСС.

Вчера подозрителни писма дойдоха в шест дипломатически представителства. Днес пликове с прахуляк дойдоха и в посолствата на България, Холандия, Съединени американски щати, Италия, Канада и Словения, както и в посланичество на Организация на обединените нации.

Според източник на ТАСС в службите за незабавна помощ веществото не съставлява заплаха.

Смята се, че пликовете са били изпратени в един ден. Всички получени писма са съдържали подобен по състав прахуляк.

По-рано органите на реда оповестиха, че в състава на праха е открит фипронил – вещество от фамилията на пестицидите, употребявано в селското стопанство, здравната процедура и при битката с нездравословни инсекти.

По данни на основното ръководство на съветското вътрешно министерство за Москва служителите на реда са конфискували веществото и са го изпратили за проучване. Установено е, че то не съставлява заплаха, заяви представител на ръководството.

Представител на основното ръководство на министерството на изключителните обстановки за Москва също удостовери, че веществото не съставлява заплаха за популацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР