Общо 1220 кг храни са насочени за унищожаване, а 3

...
Общо 1220 кг храни са насочени за унищожаване, а 3
Коментари Харесай

БАБХ насочи 1220 кг храна за унищожаване през декември 2022 г.

Общо 1220 кг храни са ориентирани за заличаване, а 3 обекта са краткотрайно затворени при декемврийските инспекции, осъществени от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

Храната от скотски и неживотински генезис е конфискувана от предприятия, хранилища и обекти за търговия на едро и дребно и заведения за публично хранене. Затворените обекти са на териториите на Бургас, Сливен и Пловдив.

Извършените инспекции от БАБХ през декември месец са общо 12 490 в цялата страна. Съставени са 81 акта и 401 наставления.

Припомняме, през последния месец от 2022 година бяха осъществени  Коледа и Нова година. Също и по отношение на началото на туристическия сезон.
 БАБХ извърши 1658 инспекции по време на Коледно-новогодишните празници
БАБХ извърши 1658 инспекции по време на Коледно-новогодишните празници

Издадени са 4 заповеди за затваряне на обекти

Други изключителни инспекции през декември бяха осъществени на всички млекопреработвателни предприятия, произвеждащи саламурени сирена, обекти за търговия на едро и дребно на храни, в това число и заведения за публично хранене.

Целта бе да се откри дали предлаганите и създадени сирена подхождат с Наредбата за характерните условия към млечните артикули. Проведени са 1744 инспекции, при които инспекторите са съставили 17 акта за административни нарушавания, 26 наставления, 4 разпоредби за прекъсване от реализация на храни и връщане на доставчиците за премахване на несъответствията, както и 1 акт за предписание за заличаване на 216 кг краве сирене в млекопреработвателно дружество за противоречие по физикохимични индикатори.
 БАБХ се хвали с цялостен надзор върху млекопреработването
БАБХ се хвали с цялостен надзор върху млекопреработването

Агенцията прецизира, че не носи отговорност за качеството на създаваните продукти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР