Общо 1205 лева дариха добри хора по време на две

...
Общо 1205 лева дариха добри хора по време на две
Коментари Харесай

Благотворителни акции на „Каритас“ в Русе продължават да търсят хората с добри сърца

Общо 1205 лв. подариха положителни хора по време на две благотворителни акции, проведени от разнообразни центрове на Русенската католическа организация „ Каритас “ през празничните декемврийски дни. Търсят се още 4295 лв., с цел да се осъществят самодейностите.

Едната самодейност е за възобновяване на зала за рехабилитация в Центровете за бездомни лица. Повече от 70 души, останали по разнообразни аргументи до момента без покрив над главата, намират заслон, храна и помощ за социализация с грижите на „ Каритас “ сега. Събраните средства са 705 лева, а се търсят общо 2500. Спортни уреди – топки и гири, а в случай че е допустимо даже бягаща пътека могат да бъдат закупени, с цел да ги употребяват потребителите на центровете.

Дневен център за деца с увреждания „ Милосърдие “ в Русе съумя да събере 500 лв. от търсените три хиляди, с цел да сътвори етнографски ъгъл за обичаи и традиции, по време на благотворителния базар в празничните декемврийски дни. 37 деца, посещаващи Център „ Милосърдие “, ще могат да видят и пипнат грънчарско колело и тъкачен стан, в случай че самодейността се осъществя.

Хората, които желаят да оказват помощ, могат да подаряват средства по банковата сметка на Каритас Русе, като посочат самодейността, която поддържат.

Можете да извършите вашите дарения на следната банкова сметка:

Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG45FINV91501017334928

Дневен център „ Милосърдие “ продължава и друга акция – събира средства за психомоторен ъгъл за децата гости. Специално пространство в Центъра ще бъде оборудвано с подобаващи меки модули и настилка за психомоторни занимания. Средствата се събират посредством Платформата.бг на Фондация BCause до края на януари.

Каузата на Центъра може да бъде подкрепена на този линк: https://platformata.bg/bg/kauzi/1845:4493-2022-11-12-07-21-39/details/campaign.html
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР