Общо 12 топлоелектрически централи и ВЕИ инсталации в Русия за

...
Общо 12 топлоелектрически централи и ВЕИ инсталации в Русия за
Коментари Харесай

Русия отне електроцентрали за милиарди евро от западни фирми

Общо 12 топлоелектрически централи и ВЕИ съоръжения в Русия за най-малко 3 милиарда евро бяха отнети от притежателите си и сложени под " краткотраен надзор " от страна на властта в страната, оповестяват международните организации.

Детайли : Решението за слагането на сдруженията под контрола на държавната компания " Росимушчество " е взето с указ, подписан от президента Владимир Путин.
 Съединени американски щати възнамеряват нови наказания по отношение на Русия, засягащи съществени браншове
Съединени американски щати възнамеряват нови наказания по отношение на Русия, засягащи съществени браншове

Европейски Съюз разгласи, че ще вкара нов пакет от наказания в края на февруари

Пострадали са финландската енергийна група Fortum и немската Uniper. И двете имат сериозен бизнес в страната.
Fortum има 7 топлоелектрически централи в Урал и Западен Сибир, а също и присъединяване в планове за произвеждане на сила от вятър и слънчева светлина. Стойността на тези активи е била 1,7 милиарда евро в края на 2022 г. Uniper има 83,73% от UniPro, която има 5 теца с обща мощ от 11 гигавата и към 4300 чиновници. Символично компанията прави оценка инвестицията си на 1 евро поради упованието, че няма да откри покупател при пазарни условия.
Контекст : Това е отговорът на Москва на замразяването и конфискуването на нейни задгранични активи, с които Европейски Съюз възнамерява да възвръща Украйна след войната.
 Maersk продаде своите активи в Русия
Maersk продаде своите активи в Русия

Логистичните уреди са в Санкт Петербург и Новоросийск

Случилото демонстрира ясно и за какво доста западни компании продават бизнесите си в Русия - във всеки един миг е допустима политическа интервенция. Излизането от страната обаче не е елементарно, като към този момент е нужно публично позволение, с цел да бъдат взетите като пленник активи продадени на локален покупател.

От друга страна : Към момента мненията са лимитирани, само че въпреки всичко от Fortum са на мнение, че декретът не значи непосредствено и дефинитивно конфискуване на активите им.
 Колко съветски активи в пари и парцели
Колко съветски активи в пари и парцели " замрази " Германия поради глобите

Данните са от немското Министерство на стопанската система

По-разно през тази седмица от съветската държавна банка ВТБ разясниха, че страната би трябвало да поеме контрола над западните активи до анулация на глобите, които бяха наложени на страната.

От " Росимушчество " също побързаха да заявят, че мярката е краткотрайна и притежателите не губят своите електроцентрали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР