Общо 1114 са хората с ефективни присъди в България, които

...
Общо 1114 са хората с ефективни присъди в България, които
Коментари Харесай

Защо 1114 осъдени престъпници са на свобода

Общо 1114 са хората с ефикасни присъди в България, които са се укрили. Това сочат данни на Министерство на вътрешните работи предоставени на NOVA. Обявените за търсене са над 24 000.

Някои от тях са избягали в чужбина, други - евентуално към момента са в България. По следите им са Министерство на вътрешните работи, Интерпол и Съдебна защита.

Министерство на вътрешните работи търси 1126 души с влезнали в действие присъди

Росен Ангелов е упрекнат за убийствата в Нови Искър

Прокуратурата за конспирациите към Нови Искър и за претекстовете на Росен Ангелов

Сред тях има всеобщи убийци, като Росен Ангелов от Нови Искър, който разстреля шестима души. Разследващите го търсили осем години откакто бил наказан за блудничество с малолетна.

Първо не го намерили на адреса му в „ Надежда”. Мъжът постоянно сменял местата, където живеел и за това от Министерство на вътрешните работи не могли да го открият.

Според законовата процедура, след произнасянето на присъдата, наказаният би трябвало да бъде арестуван в тридневен период от Съдебна защита. Ако това не стане, на ход е Министерство на вътрешните работи, след което издирването се трансферира на Интерпол. Списъкът на търсените убийци набъбва с всяка минала година, признават от Министерство на вътрешните работи.

Собственикът на транспортната компания „ Ентуртранс” Ениз Ченгел, който е наказан на 10 година затвор за злополуката на рейс на автомагистрала „ Тракия” през 2011 година, лишила живота на 9 души, също е в неопределеност. Търсят го с алена бюлетина от Интерпол.

Той е осъждан в Румъния за нанасяне на междинна телесна щета преди да стане злополуката на „ Тракия”, само че българските управляващи отказали да го предадат на румънското правораздаване. Съседите му в Бургас споделят, че не са го виждали от година. Служителите му в баничарница в града, декларират същото. Властите подозират, че се укрива в Турция, при родственици, макар че няма регистрация да е напускал България.

В Съдебна защита работят 1338 чиновници. Не съумяват да открият всеки пети наказан.

Сред тях е и Илиян Тодоров, който получи пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло” в София. Докато управляващите го търсят той пуска две видеообръщения в обществените мрежи. Според родителите на едната от жертвите му, Тодоров се укрива в чужбина.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР