Общо 11 души са били осъдени в Белгия за представяне

...
Общо 11 души са били осъдени в Белгия за представяне
Коментари Харесай

Осъдиха 11 души за представяне на фалшиви сертификати

Общо 11 души са били наказани в Белгия за показване на подправени документи за COVID-19 при пътешестване, оповестиха локални медии. Присъдите, произнесени през вчерашния ден, са отнемане от независимост от 6 до 8 месеца и санкция до 2000 евро.

От общо 820 открити случая на измами, 80 на 100 от уличените са приели непринудено да платят санкция от 750 евро. Останалите 160 пасажери са отказали санкцията и са били изправени пред съда. Повечето от наказаните на отнемане от независимост са получили наказване със период от 6 месеца и санкция 1600 евро. За един от подсъдимите, който и по-рано е бил наказван за подправяне на документи, наказването е 8 месеца затвор и 2000 евро санкция.

Медиите означават, че всички подсъдими са били засечени в нарушаване на летище " Завентем " в Брюксел след април 2021 година, когато отчасти отпадна цялостната възбрана за пътувания по несъществени мотиви, въведена поради пандемията. Пътуващите тогава бяха длъжни да показват негативно проучване по метода PCR, с цел да бъдат позволени да преминат през границата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР