Общо 10 стълба средно напрежение са унищожени през уикенда, съобщиха

...
Общо 10 стълба средно напрежение са унищожени през уикенда, съобщиха
Коментари Харесай

Вандали потрошиха стълбове на ЧЕЗ край София

Общо 10 стълба приблизително напрежение са унищожени през уикенда, оповестиха от електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. Заради вандалските прояви е било прекратено електрозахранването на Лозен и региона на двореца Врана тази нощ.

Преди две денонощия без ток заради същата причина са останали Кривина и Казичене. Екипите на компанията са реагирали неотложно и подали различно електрозахранване засегнатите региони. В понеделник сутринта са почнали и обходите за уточняване на повредите.

Всички повредени стълбове се нуждаят от замяна.

Вижте фотоси >>

" Най-притеснителни са подбудите за този бойкот. Апелираме органите на Министерство на вътрешните работи, които към този момент сме сезирали, за разрешаване на случая. Застрашена е електроенергийна инфраструктура, която доставя електрическа енергия на няколко обитаеми места в покрайнините на София ", споделя Виктор Станчев, основен действен шеф на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията приканва виновните институции за взимане на незабавни ограничения за преустановяване на незаконната активност и разкриване на виновните лица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР