Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на турнира

...
Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на турнира
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира на сингъл на Уимбълдън

Виктория Томова загуби мача си от първия кръг на шампионата на сингъл на " Уимбълдън " против китайката Синю Ван.

Първата ракета на България, която тази седмица направи дебюта си в топ 50 на международна класация, отстъпи с 6:7(4), 6:3, 0:6 след час и 52 минути игра. По този метод Ван спря във втори следващ шампионат от Големия шлем Томова, като двете се срещнаха и във втория кръг на " Ролан Гарос ". Тогава китайката завоюва по подобен сюжет със 7:5, 5:7, 6:1.

Томова може горчиво да съжалява за позволената загуба, защото в първия сет на два пъти повеждаше с пробив, като при втория случай даже сервираше за продобиване на откриващата партия.

Мачът на корт номер 11 в " Ол Ингланд Клъб " стартира по-добре за 29-годишната софиянка, която направи пробив още в първия гейм и задържа задатъка си до 4:2.

Синю Ван съумя да изравни при 4:4 и даже да поведе при 5:4, само че тогава българката направи нов пробив, за поведе с 6:5 и да сервира за спечелването на първия сет. При 30:30 в 12-ия гейм китайката взе две следващи разигравания и за повторно върна пробива закъснение, с което се добра до тайбрек.

В него Ван поведе с 5:1 точки и съумя да измъкне първата част след 7:4.

Малко след началото на втория сет играта бе спряна за към час, защото над Лондон заваля. Прекъсването оказа помощ на Томова, която след рестартирането на мача записа единствения пробив във втория сет. Българката взе подаването на съперничката си за 4:2 гейма и малко по-късно изравни сетовете при 6:3.

В решителния трети сет обаче Синю Ван съумя да бързо да вдигне равнището в играта си. Китайката, която е номер 42 в международната класация - с шест позиции пред Томова, съумя да поведе с 3:0 гейма за едвам осем минути. Това като че ли пречупи Томова и до края на срещата българката не съумя да вземе нито един гейм повече.

Най-голямата разлика сред двете в мача пристигна от броя на печелившите удари, който бе 29:10 в интерес на китайката.

Във втория кръг Синю Ван ще играе с поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула от Съединени американски щати, която по-рано през днешния ден завоюва с 6:2, 6:0 против друга американка - Ашли Крюгер.

За Томова остава вярата, че ще може да се показа по-добре в шампионата на двойки. В него тя ще си партнира с полякинята Катажина Питер. Техни съпернички в първия кръг са Камила Осорио от Колумбия и Клара Бюрел от Франция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР