Общо 1 600 кв. м. е пътното платно, което е

...
Общо 1 600 кв. м. е пътното платно, което е
Коментари Харесай

Крусев се похвали с ефективно осветление по ул. „Солунска“

Общо 1 600 кв. м. е пътното платно, което е гранитен паваж, към 2 700 кв. м. са подредените бетонови плочи по тротоарните настилки. Изградено е ново енергийно дейно осветяване по най-съвременни стандарти, като цялата улица е с бордюри с вградено водоизтичане. Това сподели зам.-кметът по направление „ Транспорт и транспортни връзки “ Евгени Крусев, който ревизира ремонтните действия на ул. „ Солунска “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. Крусев изясни, че улицата е част от цялостната реорганизация на Зона 2 - улица „ Граф Игнатиев “.
" Това, което се откри е, че има да се довършват още работи по самата улица, свързани главно с отводняването на водосточните тръби на кооперациите, по този начин, че да се предотврати вероятно замръзване на настилките при зимните месеци “, уточни той.
Крусев посочи, че по правата е възобновена паважната настилка, която преди ремонта е била асфалтова. Той изясни, че в самата улица са сложени четири подземни контейнери за боклук, като сега строителният Надзор има ангажимент да опише установени забележки и при определяне на такива, строителят би трябвало да ги в профил в най-кратки периоди.
" След това би трябвало да назначи приемателна комисия от дирекция „ Национален и строителен надзор “, която ще извърши приемането на обекта ", сподели той. По думите му членове на тази комисия са представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, районна здравна ревизия, " Софийска вода ", " Топлофикация " и проектанти. Той сподели, че под улицата са построени инженерни инфраструктурни и канализационни отклонения, които не са били сменяни от десетилетия.
Според него, откакто комисията одобри плана, тогава може да се приказва, че улицата е приключена.
" В момента тя е приключена към 90% ", сподели той. По думите му завършването на плана ще стане до околните седмици.
" След оперативка със строителя стана ясно, че се чака последна доставка на водосточни канали, които ще се инсталират в тротоарната настилка. Чакаме тяхната доставка от Германия ", изясни още зам.-кметът.
" Към момента главните ремонтни действия на улица „ Солунска “ са приключени ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР