Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и

...
Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и да се прегърнат

Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и “национално-отговорните ” партии да се прегърнат, с цел да спасят България. Сякаш нямаше избор на съмнение преди 4 месеца и в този момент болшинството, което го обезпечи желае да бъде подкрепено от малцинството, което го загуби.

Няма да проучвам всички дивотии, които поставят фриволно в кабинети всевъзможни конфигурации. Освен най-натрапващата се - от същия либерален сегмент, който мисли единствено през тъй наречените “евроатлантическа ос ”, великодушно разполагайки по нея табелките ГЕРБ и Движение за права и свободи. С Мотото - “да не допуснем Путин / Радев до властта ”.

Писал съм безчет пъти, че тези “атлантици ” са бизнес планове на Кремъл, през Държавна сигурност и силовите групировки. А където вървят пари, връзките с Кремъл са надалеч по-силни от тези на база идеология. Просто са по-коварни, тъй като са прикрити за гласоподавателите. “Бизнес ” моделът, който е фундамента на тази взаимозависимост е систематизиране на евро и бюджетни порции против обслужване на кремълски ползи под опеката и контрола (!) на съветските и българските служби.

Гранд наивитетът на зовящите за евроатлантическо болшинство е Демократична България (защото Политическа партия изрично към този момент са опозиция) да добави изчезналите гласове за болшинство, тъй като по този начин щяла от вътрешната страна по-лесно да управлява ГЕРБ. Колко пъти сме се парили и продължаваме да се парим от този наивитет?

Единственият неосъществим вид е Демократична България да предложи програмата и кабинета, който да я извърши. Партиен кабинет към ГЕРБ е неосъществим без някоя дребна партия да не се откаже изобщо от политиката. Същото важи и за Политическа партия и Демократична България, в случай че желаят да останат достоверни съперници на описания бизнес модел.
Тогава?

Според мен единственият вид е третият мандат да отиде при Янев, който да показа програмен кабинет от специалисти и политици като специалисти, като по този начин стане допустим И за Българска социалистическа партия и събере 140 гласа.

Това ще е римейк на кабинетите Беров и Орешарски, зад които отново стояха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Още повече, че по непотвърдена информация, Янев е определен най-вече с гласове, обезпечени от изтъкнат олигарх на Движение за права и свободи.
Въпросът само е дали Радев ще даде мандат на Янев или отново ще избра Българска социалистическа партия.
За да остане той.

 

Икономистът Евгений Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР