Общият размер на помощта на САЩ за Украйна надхвърля размера

...
Общият размер на помощта на САЩ за Украйна надхвърля размера
Коментари Харесай

Военната помощ на САЩ за Украйна надхвърли $43 милиарда

Общият размер на помощта на Съединени американски щати за Украйна надвишава размера на помощта за всяка друга страна.

По данни на The Washington Post тази сума към този момент е достигнала 66,2 милиарда $. Отбелязва се, че 43,1 милиарда $ е военната помощ, 20,5 милиарда $ е делът на икономическата поддръжка, а още 2,6 милиарда $ са филантропичната помощ.

Изданието акцентира, че тази сума е по-голяма от тази, която Съединени американски щати дават на която и да е друга страна, и " надвишава двустранната поддръжка на други съдружници на Съединени американски щати ", в това число Израел, Йордания и Египет.

Според специалистите това в действителност е " инвестиция на Съединени американски щати в съдружник ", каквато не е имало от времето на проекта " Маршал " насам. Тогава размерът на помощта, поправен по отношение на инфлацията, беше към 150 милиарда $ за три години.

Размерът на американската помощ за Украйна към този момент надвиши разноските за Twitter (44 милиарда долара), галактическия телескоп James Webb (10 милиарда долара) и парите по проекта за студентски заеми на администрацията на Байдън (39 милиарда долара).

Въпреки че Съединени американски щати са най-големият донор на Украйна, други страни са отделили доста по-голям % от Брутният вътрешен продукт за подкрепяне на Украйна. Например съгласно Института за международна стопанска система в Кил Европа понастоящем отделя по-голям дял от своя Брутният вътрешен продукт за Украйна, в сравнение с Съединени американски щати.

САЩ оказват помощ на Украйна финансово и с оръжие от началото на пълномащабната война в Украйна.

Последният пакет от помощи включваше разнообразни комплекси, ракети, муниции, бронирани коли и противотанкови оръжия. Той се прави оценка на 400 млн. $.

В същото време водачът на Републиканската партия в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да ускорят даването на военна помощ на Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР