Общият прародител на всички китове е било малко животинче, подобно

...
Общият прародител на всички китове е било малко животинче, подобно
Коментари Харесай

Китовете са произлезли от еленче, живяло във водата преди около 50 млн. години

Общият предшественик на всички китове е било малко животинче, сходно на елен, което е живяло в реките и езерата, сходно на хипопотамите, преди 47 милиона години, след което се е преселило в морската простор, оповестява в. " Мейл от сънди ", представен от Българска телеграфна агенция.

До този извод стигна екипът на проф. Ханс Тевисен от Североизточния медицински университет в Охайо, който изследвал фосили, открити в Пакистан. Те са на ниско животно с издължена зурла и опашка. Останките принадлежат на рода Indohyus.

От времето на Дарвин учените знаеха, че китовете произлизат от четириноги бозайници, които преди този момент са се придвижвали на сушата. Но до момента не беше разпознат кой тъкмо е техният общ предшественик.

Голям брой фосилизирани кости на Indohyus са открити в региона на Кашмир. Те лежали в слой от вкаменена глина и съгласно учените принадлежат на животно с размер на лисица и осанка, наподобяваща малко еленче. При деликатен разбор експертите разкрили цялостно подобие сред черепите и устройството на ухото на Indohyus и на китовете. При химичен разбор на зъбите на фосила се оказало, че той е бил водно животно, сходно на днешните хипопотами, разчитащо на растителна храна. Еволюционно типът дефинитивно се е преселил в морската простор, с цел да се избави от своите естествени врагове, когато излезе на сушата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР