Общият обем на продажбите на автомобили в Китай през август

...
Общият обем на продажбите на автомобили в Китай през август
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Китай нараснаха с 12% през август

Общият размер на продажбите на коли в Китай през август е надхвърлил 2,18 млн., което е с 12% повече по отношение на същия месец предходната година, демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилопроизводителите, представени от ТАСС.

Производството на коли за обсъждания интервал е повишено с 6,3% в годишно изражение, надхвърляйки 2,11 млн. В отчета на асоциацията се показва, че индикаторите за произвеждане и продажби порастват на годишна основа през последните пет месеца, а темповете на напредък на продажбите надвишават 10% за четвърти следващ месец.

Въпреки позитивната динамичност общият размер на произвеждане и продажби на коли в Китай от януари до август е намалял надлежно с 9,6 и 9,7% до 14,43 млн. и 14,55 млн. броя. Понижаването на индикаторите е обвързвано с първите месеци на годината и общия спад на пазара поради пандемията от ковид.

През август е регистрирано рекордно произвеждане и продажби на коли с различни източници на сила - надлежно 106 000 и 109 000. На годишна основа индикаторите са нарастнали със 17,7% и с 25,8%.

Възстановяването на стопанската система на Китай се преглежда като модел, по който ще се случва то в западната част на света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР