Общият обем на изхвърлените дози ваксина срещу COVID-19, придобити от

...
Общият обем на изхвърлените дози ваксина срещу COVID-19, придобити от
Коментари Харесай

Германия е на път да хвърли 200 милиона дози ваксина срещу COVID-19

Общият размер на изхвърлените дози ваксина против COVID-19, добити от Германия, не може да бъде количествено избран . Това споделя немското Министерство на здравеопазването в имейл до " Политико ".

Германия е изхвърлила 83 милиона дози ваксини на приблизителна стойност от 1,6 милиарда евро до края на първото тримесечие на 2023 година  според данни на министерството.

Оттам обаче не предоставиха данни за отпадъците за второто тримесечие на тази година. Освен това подчертат, че Германия, както и доставчиците на здравни услуги там не са длъжни да рапортуват боклуци от ваксини.

През това време още 120 милиона дози към момента са на склад , а броят на хората, които получават ваксини, внезапно понижава.
 България няма да заплаща ненужни Covid-ваксини
България няма да заплаща ненужни Covid-ваксини

България ще спести 188 милиона лв. посредством предоговаряне на изискванията по контракта с Pfizer/BioNTech

Въпреки че процентът на имунизиране евентуално ще се увеличи през есента, това надали ще понижи изключително броя на имунизациите, които стоят неизползвани. Припомняме, че Германия има население от 83 милиона души и е приложила общо 192 милиона инжекции по време на цялата пандемия.

Според " Политико " общата стойност на неизползваните ваксини, които следва да бъдат изхвърлени, е почти 4 милиарда евро.

След неотдавнашна договорка, контрактувана сред Европейската комисия и Pfizer, страните от Европейски Съюз са задължени да купуват още ваксини. Точният брой доставки, които блокът би трябвало да получи, не е обществен, само че съгласно неназовани източници на " Политико " през идващите четири години цифрата би било  260 милиона дози — или 65 милиона дози годишно.
 Европейски Съюз обезпечава покупко-продажби за ваксини при положение на бъдеща пандемия
Европейски Съюз обезпечава покупко-продажби за ваксини при положение на бъдеща пандемия

Европейска комисия акцентира, че Европа би трябвало да бъде по-добре готова за бъдещи здравни рецесии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР