Общият обем на доставки на руска продукция за Турция за

...
Общият обем на доставки на руска продукция за Турция за
Коментари Харесай

Русия стана най-големият доставчик за наша съседка, докато тя изнася най-много за Германия

Общият размер на доставки на съветска продукция за Турция за цялата 2023 година доближи в парично изражение 45,6 милиарда $. Това значи, че Русия стана най-големият вносител за Турция, заяви ТАСС, базирайки се на данните за 2023 година на турския Националния статистически институт (Türkiye İstatistik Kurumu, TÜİK).

Само за декември Русия също е водач по доставки за Турция, като тогава приходите на съветските експортьори от продажби на артикули в тази страна, доближиха общо 4,2 милиарда $ в парично изражение.

Увеличаването на вноса на съветски артикули в Турция е повлияно и от повишаването на доставките на нефт по море. Само за декември, този индикатор е към 13% от общия експорт по море на енергийни първични материали на Руската федерация.

Общият импорт на Турция от чужбина за 2023 година се пресмята на 361,8 милиарда $, което е спад от 0,5% по отношение на миналата година. Това значи, че 12,6% от целия импорт на Турция е от Русия .
 Страните, които купиха най-вече зърно от Русия през втората половина на 2023-а
Страните, които купиха най-вече зърно от Русия през втората половина на 2023-а

Турция резервира водещата си позиция по този индикатор

От друга страна, за 2023 година Турция е изнесла най-вече свои артикули за Германия , която е с най-голямата стопанска система в Европа и четвърта в света. Така, за цялата 2023 година, Германия е закупила артикули от Турция на обща стойност 21,9 милиарда $, което съставлява 8,6% от целия експорт на Турция за интервала .

Като цяло, общият размер на износа на Турция за предходната година доближи 255,7 милиарда $ (ръст от 0,6% по отношение на 2022 г.), а външнотърговският недостиг за интервала възлиза на 106,1 милиарда.
 Откъде Германия внася един от най-ценните благородни метали - платината
Откъде Германия внася един от най-ценните благородни метали - платината

Русия също е измежду огромните снабдители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР