Общият обем инвестиции на операторите на мобилни мрежи в развитието

...
Общият обем инвестиции на операторите на мобилни мрежи в развитието
Коментари Харесай

Мобилните оператори планират 1.1 трилиона долара инвестиции до 2025 г.

Общият размер вложения на операторите на мобилни мрежи в развиването на този бранш в международен мащаб до 2025 година ще бъде към 1.1 трилиона $. Това разгласи президентът на браншовата асоциация Джи Ес Ем Ей (GSMA) Джон Хофман, който взе онлайн присъединяване в откриването на Световната конференция за ръководство на интернет 2020 в китайския град Учжън (източна провинция Чжъцзян), представен от организация ТАСС в понеделник.

От целия размер на вложенията единствено към 18 % ще отидат за развиитето на пето потомство мрежа 5G мрежи, уточни Хофман.

По думите му в идните пет години Китай, дружно със Съединени американски щати, Южна Корея, Япония и някои пазари в Европа, ще бъдат водачи в региона на връзките от пето потомство.

Вече в 47 страни са пуснати 106 мрежи от стандарта 5G - както мобилни, по този начин и закрепени. Около 7 % от всички мобилни връзки в света, по данни на Джи Ес Ем Ей, сега се реализират посредством новото потомство мрежи. Вече има над 200 5G устройства на пазара, добави президентът на асоциацията.

Световната конференция за ръководство на интернет продължава и във втоарник. Тази година задграничните специалисти и длъжностни лица вземат участие онлайн поради пандемията от ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР