Общият европейски съюз за ваксиниране е най-доброто, което е направил

...
Общият европейски съюз за ваксиниране е най-доброто, което е направил
Коментари Харесай

Борисов призова да не бъдат ограничавани пътуванията на хората, които не са имали достъп до ваксина

Общият европейски съюз за имунизиране е най-хубавото, което е направил Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Европейския съвет нощес.

„ Не си представям, в случай че всяка страна членка трябваше независимо да договаря и доставя ваксини по какъв начин щяхме да се оправим, изключително в конкуренцията на страни като Съединени американски щати, Бразилия, Израел, Англия и тн. Нашият общ европейски метод дава извънредно положителни резултати “, сподели той.

Борисов сподели още, че би трябвало да има взаимност и да бъдат подкрепени и други страни като тези от Балканите и от Африка, само че по най-бързия метод първо би трябвало да се имунизира европейското население.

„ Трябва да бъдем оптимално твърди с фармацевтичните компании – да си употребяват потенциалите и да си съблюдават договорите. Ние прецизно сме ги спазвали, прецизно сме дали пари за съответните изследвания и основаването на имунизацията. Усилията ни за увеличение на индустриалния потенциал би трябвало да продължат, тъй като съм убеден, че след COVID-19 ще дойдат и други вируси и ние би трябвало в последващи една две години да имаме подготвеност да отговаряме на всеки сходен пандемичен гърмеж “, разяснява министър председателят.

Той съобщи, че приветства концепцията на ръководителя на Европейската комисия Урсула декор дер Лайен, която най-общо е взела под внимание и желанието на доста европейски страни да се обезпечат бързо коридори, изключително на туристическите страни, и в това време да се запазят персоналните данни. „ Хората, които не са имали достъп до ваксина, не би трябвало да бъдат ограничавани за пътешестване “, добави той.

Премиерът Борисов сподели още, че е за основаването на европейски портал, посредством който да се координира информацията и да се помогне на жителите да се върнат към естествения си живот и надлежно към пътуванията.  „ Разбира се, това може да влезе в деяние единствено, когато всички искащи европейски жители са получили ваксина. За наслада у нас не престават да се вият опашки за ваксина. С обединени старания всички страни членки сега поставят големи старания да се измъкнем от пандемията “, сподели той.

„ Като даваме опция на заведенията за хранене да работят, това не значи, че всички би трябвало да отидат на ресторант и да се заразяват. Напротив, би трябвало дисциплинираност, отдалеченост, приемливост и постепенно ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме и последните ограничения в резултат на това, че нашите индикатори са много по-добри от всички страни, които са с цялостен локдаун “, сподели той.

„ Вярвам в интелигентността на българина, в неговата опция самичък да преценя дали да отиде в ресторант със 100 индивида при 100 седящи маси, въпреки че ние ще сложим някакви ограничавания. Оставяме свободата на решение на всеки един човек “, добави министър председателят.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР