Общият брой на загиналите вследствие на аварията в сибирската мина ...

Общият брой на загиналите вследствие на аварията в сибирската мина

Броят на загиналите в сибирската мина достигна 52, сред тях има и спасители

Общият брой на починалите в резултат на повредата в сибирската мина за въглища е 52 души, в това число шестима спасители, заяви ТАСС, като цитира източник от службите за екстремни положения.
Още по темата
" По предварителни данни в мината не са останали живи. Загиналите са 52, в това число чиновници на избавителната работа ", оповестява източникът на организацията.

По-рано ДПА заяви за най-малко 14 души, в това число трима членове на избавителни екипи.

Тримата спасители са починали при несполучлив експеримент да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, заяви губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов. Спасителните служби не са съумели да установят контакт с хората, озовали се в капан.

Спасителните работи бяха спрени краткотрайно заради заплаха от детонация. Министерството на гражданската защита заяви също, че е изгубен контакт с няколко членове на избавителните екипи.

Общо 239 миньори бяха избавени от мина " Листвяжная ", като над 49 от тях имаха потребност от болнично лекуване, добави губернаторът.

Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместител-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за детонация на метан, съобщи ТАСС.

От петък в Кемеровска област е обявен тридневен печал.

Руският държавен глава Владимир Путин изказа съболезнования на роднините на жертвите и оферира поддръжка на оживелите и опечалените фамилии.

Източник: dir.bg