Общият брой на загиналите вследствие на аварията в мината за

...
Общият брой на загиналите вследствие на аварията в мината за
Коментари Харесай

Няма повече оцелели при аварията в сибирската мина, загиналите са 52-ма

Общият брой на починалите в резултат на повредата в мината за въглища в Западен Сибир е 52-ма души, в това число шестима спасители, заяви ТАСС, като цитира източник от службите за рискови обстановки. " По предварителни данни в мината не са останали живи. Загиналите са 52, в това число чиновници на избавителната работа ", оповестява източникът на организацията.

Трима спасители са починали при несполучлив опит да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, заяви губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов.

Спасителните служби не са съумели да открият контакт с хората, озовали се в капан. Не е ясно какво е положението им. Спасителните работи бяха спрени краткотрайно заради заплаха от детонация. Министерството на гражданската защита заяви също, че е изгубен контакт с няколко членове на избавителните екипи.

Общо 239 миньори бяха избавени от мина " Листвяжная ", като над 49 от тях имаха потребност от болнично лекуване, добави губернаторът. Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместник-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за детонация на метан, съобщи ТАСС.

От през днешния ден в Кемеровска област е разгласен тридневен печал. Руският президент Владимир Путин изрече съболезнования на роднините на жертвите и предложи поддръжка на оживелите и опечалените фамилии. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР