Общият брой на пациентите в болница, приети поради стомашно-чревна инфекция,

...
Общият брой на пациентите в болница, приети поради стомашно-чревна инфекция,
Коментари Харесай

Епидемия от холера в Южна Африка: Смъртните случаи вече са 20

Общият брой на пациентите в болница, признати заради стомашно-чревна зараза, към този момент е 78. Броят на лабораторно доказаните случаи на холера остава 29.

Холерата е остра диарийна зараза, характеризираща се в тежката си форма с рискова водниста диария и евентуално съдбовна дехидратация. Повечето холерни инфекции обаче са асимптоматични или леки. Причинява се от поглъщането на храна или вода, инфектирани с бактерията vibrio cholerae, която може да оцелее в прясна и солена вода.

Cholera outbreak: Treat all source water as high-risk, warns FS Health Dept
— Eyewitness News (@ewnupdates)
Пиенето и готвенето с вода с положително качество и положителните хигиенични практики предотвратяват холерата.

Причината за епидемията към момента не е открита, само че жителите считат, че е обвързвана с дългата им битка с водата с неприятно качество заради проблеми с третирането на отпадъците. Холерата може да се популяризира посредством изпражнения от инфектирани хора, подадени във водни запаси или в случай че храната се измие със нечиста вода.

South Africa: Nurses Protest Against Staff Shortage At Hospital Treating Cholera Patients
— Marijke van der Lee (@anamafalda1992)
Изпълняващият длъжността основен шеф по контрола на заразните заболявания в здравния отдел Анелисва Целе неотдавна сподели, че главният метод на предаване на холерата в Южна Африка е обвързван с изменението на климата. „ Не можем да отречем това. Виждаме какво се случва в страната ни с наводненията, които претърпяваме, и ограничавания достъп до чиста вода, санитарни и хигиенични услуги. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР