Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над

...
Общият брой на оръжията в страната с разрешително е над
Коментари Харесай

Над 100 000 души у нас имат оръжие, отделно са ловците

Общият брой на оръжията в страната с позволение е над 340 000. Над 124 000 се държат от физически лица за самозащита, измежду тях няма регистрирани ловци, съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова за „ Здравей, България”.

Много постоянно способният орган подхожда официално при разрешителните за оръжия за самоотбрна, без да открива какви са потребностите за самозащита, сподели тя.

Петрова сподели още, че инспекции на прокуратурата са открили неефикасен надзор на Министерство на вътрешните работи във връзка с разрешителните за оръжие, имало е стотици разрешителни с изминал период. Липсва и обединен електронен указател на разрешителните, само че Министерство на вътрешните работи не разполагало с бюджет за подобен указател. Предвижда се през 2018 година да бъде основан.

Прокуратурата е разпоредила да бъдат конфискувани над 6100 огнестрелни оръжия.

Запитана дали в действителност прокуратурата ревизира „ Мис България” 2017 Тамара Георгиева, прокурорът Петрова отвърна: „ Наистина има подаден сигнал във Върховна касационна прокуратура. Сигналът е подаден от Николай Бареков по отношение на провеждането на състезанието. Прокуратурата е длъжна да ревизира всеки сигнал”.

Истината за избора на новата „ Мис България”

Мис България: Не съм грозна. Голяма дивотия. Завиждат

Калканджиева: Мис България да си оперира носа

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР