Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните

...
Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните
Коментари Харесай

Разследват 69 случая на изборни нарушения в страната

Общият брой на формираните преписки, свързани с нарушавания на изборните права на жителите, все още е 612. Общо 69 са формираните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди плануваните за 11 юли 2021 година предварителни избори за Народно заседание, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Във Върховна касационна прокуратура действа дежурното звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, обвързвана с осъществени закононарушения и нарушавания на изборния развой.
Във всяка област на страната не престават работа и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.
За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР