Общинското предприятие БКС – Стамболийски се сдоби с техника за

...
Общинското предприятие БКС – Стамболийски се сдоби с техника за
Коментари Харесай

Община Стамболийски закупи комунална техника за 1,2 милиона

Общинското дружество БКС – Стамболийски се снабди с техника за комунална активност на стойност 1,2 милиона лв..

Автопаркът се състои от три самосфала, два от които с контейнери за пясък и за вода и с весло, два контейнеровоза, една сметосъбираща машина, с която сметосъбирачките в общината стават общо три, две фадроми, камион за строителната бригада към Оперативна програма БКС и машина за разчистване на площадите - тази метачка е електрическа и изцяло безшумна, тъй че жителите няма да я чуват, когато заран се почиства.

Кметът на общината Георги Мараджиев през днешния ден показа на площада пред НЧ „ Н. Й. Вапцаров “ новата техника и персонално тества някои от машините. Те са закупени с отчисленията, които Стамболийски си върна, откакто заплати отговорностите си към Община Пловдив за депото в Цалапица. За да заплати отговорностите си Община Стамболийски изтегли заем – изплати дължимите 2,2 милиона на Пловдив и с отчисленията в размер на 1,4 милиона закупи новата техника за 1,2 милиона, като останалите 200 000 ще бъдат вложени в нови съдове за боклук. „ Винаги съм казвал, че жителите на общината би трябвало да знаят къде отива всеки един общински лев и всяка една стотинка. Затова през днешния ден показахме на площада новите машини. Няма друга община, която да е направила това, което ние направихме.

През идващия мандат целта ни ще бъде инфраструктурата - улици и тротоари, като ще вложим 3,5 милиона в тротоари в Стамболийски и 1,5 милиона в тротоари в четирите села. В цялата община ще изградим и LED осветяване. Отново ще използваме всички способи, с цел да осигурим средствата – по европрограми, от финансовата ни стратегия или заем “, сподели кметът Мараджиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР