Общинско предприятие Младежки център Пловдив“, което е носител на Знак

...
Общинско предприятие Младежки център Пловдив“, което е носител на Знак
Коментари Харесай

Старт на “Младите (въз)действат 2”

Общинско дружество „ Младежки център Пловдив “, което е притежател на Знак за качество на Съвета на Европа за интервала 2018 – 2025 година и част от интернационалната мрежа на центровете в Европа, започва новата година със основаване на просветителна стратегия, в поддръжка на младежите. Обучителната стратегия „ Младите (въз)действат 2 “ е резултат от взаимната работа на Националната мрежа на младежките центрове в България, в партньорство с норвежката организация „ Норсенсус Медиафорум “.

Над 25 младежи се включиха в първата обучителна група, която се организира в интервала януари-март 2024 година Основните тематики, през които минават са свързани с: „ Презентационни умения “, „ Работа в екип “, „ Лидерство “, „ Младежкото гражданско присъединяване през призмата на изкуството “, „ Права на индивида “, „ Как да превърнем една концепция в юношески план? “, „ Медийна просветеност – подправени вести “, „ Онлайн сигурност “, „ Процесът на учене в младежката работа “, „ Същност на неофициалното обучение – правила, способи “, „ Анализ на потребностите “, „ Елементи на обучителна активност “ и „ Оценка и противоположна връзка “.

Целта на програмата е младежите да изградят и развият своето сериозно мислене, екипна работа, творчество, решение на проблеми и сигурност в интернет. Те ще имат опцията да мултиплицират претърпяното и наученото в идния Международен продан с младежи от Норвегия, който ще се организира на територията на Младежки център Пловдив в интервала 18-21 март.

По време на това посещаване ще бъде извършена и дигитално-медийна конференция, целяща представяне на въздействието и  резултатите от обучителната стратегия „ Младите (въз)действат 2 “. В нея присъединяване ще вземат младежките центрове от Стара Загора, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Перник, Бургас и Програмният оператор – Министерство на образованието и науката.

Дейностите се осъществят по план „ Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ по стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР