Общинският туристически информационен център в Елена премина успешно проверката по

...
Общинският туристически информационен център в Елена премина успешно проверката по
Коментари Харесай

Туристическият информационен център в Елена премина успешно проверка за сертифициране

Общинският туристически информативен център в Елена мина сполучливо инспекцията по узаконяването му според Наредбата за единните стандарти и за организацията на активността на туристическите осведомителни центрове (ТИЦ) и Националната мрежа на туристическите осведомителни центрове. Проверката за сходство на ТИЦ в Елена с минималните наложителни условия за досегаемост, оформление, съоръжение, действие и качество на обслужването, избрани с наредбата, бе осъществена на място в ОТИЦ от експертна комисия от Министерството на туризма. Комисията установи, че Общинският туристически информативен център в Елена покрива всички наложителни условия. Единните стандарти за приемане на документ са по 112 критерии и 52 подкритерии, като 37 са наложителни и 15 целесъобразни.

Сертифицирането на ТИЦ е непринудено и се прави за засвидетелствуване пригодността на центровете за предложение на качествено осведомително обслужване, съответстващо на актуалните условия на действителните и евентуалните гости и туристи в България, гарантиране на правата и повишение удовлетвореността на потребителите на тези услуги.

Сертифицирането постанова единни стандарти и условия за ТИЦ, само че пък носи и много изгоди, както за центъра, по този начин и за потребителите, за общините, за администрацията на държавно равнище. Само сертифицирани от Министерството на туризма центрове се включват в Националната мрежа, която обезпечава връзки на информативен продан и партньорство от една страна, а от друга дава опция за даване на надеждна, настояща и идентична като конструкция и наличие информация за посетителите във всяка дестинация в страната.

На сертифицираните ТИЦ се издава стилизирана символика, включваща документ със период от пет години и табела със знака за сертифициран център – стилизирано „ i “, което съставлява интернационално приет знак за информация. Знакът е индикатор за качеството на услугите за гости, предоставяни в сертифицирания туристически информативен център, единствено той има право да употребява в наименованието си абревиатурата „ ТИЦ “.

Туристическият информативен център в Елена е мястото, където се прави осведомително обслужване, реклама и разпространение на туризма в общината. Тук гостите могат да се осведомят за обектите за настаняване в Еленския балкан, заведенията за хранене и развлечения, културно-историческото завещание, туристически и вело направления, транспортна инфраструктура, културни и спортни събития, празници.

ОТИЦ е открит през месец април 2006 година, по време на втората контактна борса „ Ваканция в четири сезона в Еленския балкан “ и до 2016 година се обитаваше в Бакаловата къща. Със средства на общината бе изработен главен ремонт на първия етаж на Синдикалния дом, където през днешния ден е ситуиран задоволително необятен, комфортен и добре обзаведен нов туристически информативен център.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР